Your Cart

Your shopping cart is empty.

Your shopping cart is empty.

Continue Shopping

QUICK VEHICLE FINDER

VEHICLE FINDER

Questions & Answers

Browse among the most frequent and popular questions and find accurate answers.

recent questions tagged: ...

picto contact

Looking of our top participants?

See users
picto contact

Couldn’t find what you were looking for?

Ask us a question

0

Thinking out loud about this 2008 Focus install

I saw a couple of other manufacturers have a T-Harness that works with the 2008 Focus, but not Fortin's.  I also noticed that the FORT1 is compatible with the 2008 Taurus.  So I pulled up the install sheets:

https://fortin.ca/download/107381/EVO-ONE_IG_REG_BI_FOR-FOCUS_2008-2009_A_107381.pdf
https://fortin.ca/download/95201/EVO-ALL_IG_RTS_BI_FOR-TAURUS-2008-2010_KEY40bits_A_95201.pdf

The ignition connectors appear to be the same form factor and the same pinouts, but different wire colors.  Just wondering if someone could perhaps review this and see if this would change the install options at all?  Like using the THAR-FOR1 with the EVO-ONE?  Or possibly being able to use the EVO-FORT1 or FORT4?

I do see that the Focus install has a Disarm wire connection that is not present on the others.  The other guide for reference is here

Appreciate it!

0

Remote start needs to be enabled on a 2008 Focus?

Looking into doing an install on a 2008 Focus. Came across this thread: https://fortin.ca/en/qa/103382/09-focus-remote-start-works-great!-However-the-heater-fan-does-not-run-untill-the-key-is-turned-on./ Wondering if one of the Fortin guys can verify if Forscan is needed or not. Haven't come across this before.

0

2008 volvo s60

Hi, I have 2008 volvo s60 std key automatic and i want to install evo all. Can you help me to find correct installation manual?

0

2008 audi A4 standard key 6 speed what kit is needed all in one if possible

can i know what is needed to install a kit to this audi

0

2008 Toyota Yaris without transponder

Hi guys. As you can see, I am trying to install an EVO ONE with KIT RFK411. I already have all the installation done but I have not been able to carry out the programming since this car does not have a TRANSPONDER. I am using this schematic: evo-one_ig_reg_bi_toy-yaris_2006_wokl_a_104141.pdf

Can you tell me what I should modify in the firmware, what programming should I do and what do I do with the TRANSPONDER connections? Thank you very much in advance.   https://ibb.co/phW8t2P https://ibb.co/tqhYCdM https://ibb.co/rfqFyW2 https://ibb.co/jM3xqSf https://ibb.co/MfkFq51 https://ibb.co/gzd5rTH https://ibb.co/3rGV5KZ https://ibb.co/k69KrmV

 

0

Why no remote start for 2008 A6

Just curious As to why remote start function is not a available for the 2008 Audi A6. I really do not want to rely on compustar or some other DEI product.

0

2008 chev express van dash lights stay on after remote start is shut off till door is opened. Evo-all

    Evo-all is hooked up wire to wire to a avital remote start, 4103

  i just timed it, when the remote start ends, the dome light comes on, the radio shuts off and the exit illumination activated, about 30 secs later the dome light shuts off, then about a min later the exterior lights shut off. However the dash lights remain on for another nine mins. They time out and turn off then.

0

20008 honda civic coupe manual transmission

good day. i want to install evo one on a 2008 honda civic manual transmission. i can see there is a diagram for automatic transmission but nothing for manual transmission. my question is do i just add the cluth bypass connection? is it the thin white wire(a5) or the thick white wire(e1)? thank you so much.

0

2008 Honda Odyssey

I have 2008 Honda Odyssey installed the Evo-one & Evo-Start2 with factory fob 3 times lock and App they are work perfect.

 i have one problem when use Evostart 2 app open sliding door only left sliding door work ,but right side doesn't work.

If i want both doors to work use the aux output (yellow/black) of the evo one connect to right side sliding door what colour wire of the car. i used guide # 86291 but didn't see it for sliding door wire, can you show me where it locate that wire and diagram?

Thank you very much.

 

SN:002B04189521

 

0

Red light stays on during programming and wont program the keys

I hVE 2008 Ford Escape. I installed the Evo all fort4 with the the t-harness. I have installed all connectors(1,2,3) and connected a relay to the lights as instructed in step 4. I plugged the black connector in while holding the button in and then let it go when the red light came on. I put in each key for 3 seconds each and then pushed the button in. It didn't start the vehicle. Red light stayed on teh whole time. It only blinked when I pushed the button in. What causes this and how can I fix it?

0

How to wire and programming

After programming my car won't turn over the car turns on but won't click over. When in on/run position led is yellow and not blue. I have a 2008 jeep Patriot I am not using any thing extra no kits no hood pin is there any thing else I need beside the Evo and harness for my vehicle

0

2008 Ford Expedition driver door pin wire location?

I am trying to locate the driver door pin wire on the driver's side.  I even cut a wire I was sure was it, only to find that the door chime still went off when I closed the door.  I obviously don't know how to test this correctly 

I tried disconnecting the two harnesses that are in the driver kick panel that are smaller, neither of them seemed to have any effect when disconnected them and closed the door, the chime still stopped.  So it must be in the large connector with the bolt through it, or somewhere else?

In the guide, its says "see diagram", but I can't find one in there to save my life.  I would prefer to stay on the Driver's side since I don't have any wire handy to fish over to the SJB.  Of course, at this point, I would take the SJB diagram, but can't find it.  Thanks for your help!

0

Q40 Parking lights turn on intermittently on remote start

I have the EVO-ALL with the T-harness installed on my Infiniti Q40 and G37S Coupe. The options are set identically. On the G37, when I remote start, my parking lights always turn on when I remote start the car. This is not always true on my Q40. More times than not, the parking lights do not come on at all. Option A14 is currently off on both vehicles. I tried turning this option on on the Q40 but there is no change on how (when) it works. The only real difference between the two is the type of RF kit I have installed. Any help will be greatly appreciated. Edit: Lights come on every time I remote start the car in the garage. Not when I start it outside the garage and it's sunny and bright. Lights switch is set to off for each of the tests.

15/12/2020