Your Cart

Your shopping cart is empty.

Your shopping cart is empty.

Continue Shopping

QUICK VEHICLE FINDER

VEHICLE FINDER

Questions & Answers

Browse among the most frequent and popular questions and find accurate answers.

recent questions tagged: ...

picto contact

Looking of our top participants?

See users
picto contact

Couldn’t find what you were looking for?

Ask us a question

0

2012 VW Jetta would not start from any of the remotes and OEM remote after successful programming

I just installed the EVO-ALL with the VWT3 harness, programming went good but the vehicle doesn't start from any of the remotes, the module lights up ( red then yellow and both stay on ) and never get ignition or accessory turned on. The wiring is connected properly, I double-checked everything and tried different coding but still no result and it does not recognize the OEM remote 3 lock clicks or Lock-Unlock-Lock. I am out of ideas, only thing that comes to my mind is that my ignition switch has a different pinout, also after loading the recommended coding it started to give me a 4 RED LED blinks. I am out of ideas, any help would be greatly appreciated. SN: 001A07 367259

0

Compatibility with 2016 Volkswagen GTI

I'm confused with compatibility regarding the 2016 VW GTI. I see options listed for the standard MK7 Golf and Golf R, as well as the MK6-generation GTI. Would the systems for the MK7 Golf or Golf R work with my GTI?

0

Volkswagen Jetta gli 2014 doesn’t start

Hello, I just installed an evo one on a Volkswagen gli push to start 2014, with a TB-VW. Everything went perfect from connection to programming, without any problems. only until I wanted to turn it on (lock 3 times) because it does the process and turns on the dashboard lights but never gives starter. I tried to do it with the key inside the car to see if it was the immobilizer but it didn't start either. Evo one 05/2022 Sn 002b04274931

0

2007 City Golf evo one 411 install

I am going to be installing an evo one 441 into a 2007 City Golf manual, for the handbrake reading another question I am on my own for the clutch bypass which is easy enough, however the guide says that lock/unlock/arm/disarm/foot brake are not supported, I was under the impression this car is electrically identical to a 2002-04 mk4 Golf which has those features supported. I don't mind making the extra connections if need be however obviously rather have it all done via CAN So does the City Golf support lock/unlock/arm/disarm via CAN like the earlier 02-04 Golf or no? Thanks

0

Vw teramont 2021 evo-all

I'm trying to install an Evo-All module on a Teramont, which is the European version of the VW Atlas, model year 2021. Could I encounter any issues if I follow the instructions for the Atlas? The blue LED doesn't blink rapidly after turning on the ignition. The car schematics are identical.

0

Evo-all for atlas 2021 can’t programmed

I bought the evo-vwt6 kit and followed the instructions at https://fortin.ca/download/92391/EVO-ALL_IG_RTS_BI_VW_ATLAS_2018_PTS_B_92391.pdf. I opted for the steering wheel heating version. I loaded firmware version 61.28. I followed the programming instructions, but on step 5, I never saw a rapidly flashing blue LED. What might I have done wrong? I read on forums that this could be a sign that it's not detecting the CAN bus. I also found discussions about VW removing the CAN bus from the steering column. Please help me find a solution to this issue.

0

2014 VW Jetta Hybrid - Does not always start, sets CEL and EPC light on dash

Greetings all, 2014 VW Jetta Hybrid Push to start, buried key, used THAR - VW1 w/EVO-ALL. Checked connections 4 times over, no issues with wiring, I can affirm this vehemently. Vehicle attempts to start, fails randomly. EPC and CEL lights will illuminate on dashboard, DTC P0703 will set for a circuit malfunction. Correct pin and wire color are tapped, as I have checked this vehemently. If you push your foot on the brake and remote start, the DTC will still set. If you start the vehicle normally, the DTC will NOT set, even with everything connected the same. The vehicle will also NOT retry starting once the ignition is on, I'm not sure why this is. It will just sit there for 15 minutes with the ignition on, but no engine on. When this concern initially appeared, I rolled the firmware back a version and this fixed the issue temporarily. I let the vehicle rest overnight and the issue returned next day. Does anyone have any info on this? Please let me know, thank you.

0

Golf R 2017 access to VESCM

Hello. I tried this and I could not figure out how to get access to the VESCM panel with the connectors. Can someone advise how to do that? thanks!

0

Golf R no power on 4 pin datalink connector with THAR-VW1

Hello. I got it all connected. Plugged in the and no power on the evo. No LEDs turned on. I tried to check the voltages and no volts. I made sure the harness is plugged in. Any ideas?

0

Golf R 2016 MT would not start

Installed Fortin Evo All to avoid crank walk on cold startups, wired up with VW T-Harness and decrypted adaptor successfully done the damn car won't start pressing 3 times the unlock button of the OEM key. Wires everything per Guide # 102981 for Manual 2016 US spec Golf R, got EVO-VWT1 harness. I tried 64.06 and 64.09 firmware and also dipined D2 to D1 since it only came with yellow/blue and not yellow/green wire. I attach a YouTube video trying to start the car 2 times; https://youtu.be/rJT-YGqDOcA Does A1 have to be connected to A16?

0

2018 atlas with key, invalid key data. How do I get past this step?

Tried reseting module, and reprogramming 3 times. Appears to program correctly. It has the t harness, and looks like vw6 and vw2 combined.

0

2018 Golf Sportwagen Push-to-Start won’t remote start unless I press the brake pedal

I have verified all the wires, reflashed and reverified the software. I checked during remote start the brake lights don't come on. I've tried diesel mode. if I sit in the car and remote start it, and then press the brake pedal it will start. Evo-all with TW harness kit. also I have the Evo-Start 2, I can pair it to the Evo-all. But if I send it commands it receives it with a green flash, but then does a amber flash saying it can communicate with the Evo-all. D1 is on and H2 is on.

0

2010 VW Tiguan doesn't start.

Hi guys. Dereck could you check this out for me? All the wiring was correct, the programming was perfect, but when the car tries to start, it says, key not recognized and glitch twice when I try to start. I'm not sure if I'm using the correct diode. By the way, the red black wire (starter) is orange black, I'm not sure if this is the correct one either. The transponder wires, one is blue and the other is red, am I opening the blue, or does it not matter? Might you help me? Thank you very much in advance.     Best regards.  

https://drive.google.com/drive/folders/16x-fbU40zovZW_PALHmOfIwePzKDa5r9?usp=sharing

11/10/2022