Your Cart

Your shopping cart is empty.

Your shopping cart is empty.

Continue Shopping

QUICK VEHICLE FINDER

VEHICLE FINDER

Questions & Answers

Browse among the most frequent and popular questions and find accurate answers.

recent questions tagged: ...

picto contact

Looking of our top participants?

See users
picto contact

Couldn’t find what you were looking for?

Ask us a question

0

MyCar will not start 2013 Toyota sienna! Tried everything!!

I have looked at all the question and answers with no luck. I update the firmware on the Evo-one, re-programmed every way possible with different firmware’s, re-programmed the mycar module, I’ve used with and without the little harness that comes with the mycar module, see if the Evo receives a lock/unlock signal while on (nothing), checked if the module is plugged in the right slot. I send the signal from the mycar app, turns green and then red for every option. The app shows signal, battery voltage, gps location, but it won’t accept any command. Please help!! (Can it be a defective device?) It worked before and all of a sudden stopped working.

0

2011 Sienna crank, no start when COLD

Hi support team, My 2011 Sienna G-key start all OK in summer, but it doesn't work when WINTER is coming. S/N 002B04 241048 connected by THAR-ONE-TOY9 (just plug and play). I did connect 2 wires for sliding doors by soldering and crimper (no T-taps). Already upgrade to latest firmware. Tried TACHNESS ONLY but no hope, still CRANK but NO START. I'm connect with RFK442 remote. It happened to me last year, same issue. Work fine in the summer but when it's cold out there, the vehicle just CRANK NO START. When I get into the vehicle and remote start it, leave the key next to the key cylinder, it start right up every single time. Moreover, I've re-checked the wiring connection. There are "CUT" at the SILL data (D4&D6) and the AUTOLIGHT (D1&D3). Do I need to do anything about these "CUTs" when I'm using THARTOY9? Thank in advance for your support.

0

sienna 2021 + evo one + evo start lte = power sliding door control possible?

using the evo-one model. Is it possible to control the power sliding door on the sienna 2021 model with evo-start lte?

0

3-locks-to-start stopped working after module flashing / added RF kit

Hi,

My evo-all used to working with the OEM key 3-locks-to-start before.

Then I bought the RM 942 RF KIT.

Flashed the evo-all to 78.70, and the antenna to 1.05 already.

I flashed my evo-all to match my vehicle: * Toyota Sienna 2020 * Standalone installation * Standard connection * push to start * No alarm     Enabled the H&H2 option and paired the RF kit keys successfully, with the hlpe from https://www.fortin.ca/en/qa/121700/rm-942-buttons-have-wrong-functions

Followed the DCRYPTOR PROGRAMMING PROCEDURE. All leds are off at step 5 indicating it's already programmed.

After all these, it seems everything are connected and paired correctly. The lock/unlock buttons on the RF kit work properly.

 

BUT neither OEM key 3 locks nor RF kit key remote start ([+] + lock) could remote start the car. After pressing the OEM key 3 locks, I can hear the evo-all or some car electric component making the small clicking sounds, and the car turn signal lisghts had a couple of follow-up flashing, which seems to me like the evo-all is indeed carrying out the remote start procudre. But car does nothing, no cranking sound at all.

 

Did I miss anything again?

 

One weird thing to me is that I think I installed my evo-all with a T-harness, but in the Flash Manager software, after I select TOYOTA, SIENNA 2020, PUSH-TO-START, STANDALONE, there is only STANDARD CONNECT option but on T-HARNESS CONNECTION option in the connection type selector. Is this the problem?

 

Thanks,

Gerry

 

0

2012 Sienna EVO One Thar toy9 crank no start and no headlights

2012 Toyota Sienna G-Key with EVO-ONE & THAR-ONE-TOY9 & THAR-ONE-TOY1 & RF642W. EVO-ONE & THAR-ONE-TOY9 & THAR-ONE-TOY1 & Rf642w The car cranks but does not start when remote started. It does start manually with the evo one isntalled. The RF kit was put in mode 1. After having pluged installed the EVO-ONE with the harnesses, the headlights dont work, turn signals are fine. When programming the rf kit only the instrument cluster lights blink, not the healights and no horn. service # 002B04044516

0

2011 Sienna G-Key No tachometer signal

I've installed Evo-one, remote starter RFK442 with Toy9 wiring packets. Connect and flash exactly the same with the Toy9 instruction. After all, I can start with remote starter but the vehicle failed to be ON. And flashing 4* parking light (no tachometer signal). Is there any solution for this problem? Thank you. P/S: my S/N is 002B04 241048

0

Why is the Fortin remote operating the sliding doors instead of normal operation - Sienna?

Hello. EVO RS4 kit (EVO-ALL with RM442 remotes) on a 2014 Toyota Sienna. Factory remote operates perfectly. Both Fortin remotes are operating the sliding doors instead of normal lock/unlock and start functions. I press the lock button and the driver side sliding door opens. Unlock opens the passenger sliding door. Pressing the start sequence opens both doors. The Fortin remotes will not lock, unlock or start the vehicle. Any advice?

0

2014 TOYOTA SIENNA EVO ALL OR EVO ONE

I apologize if this is a repeat question but I couldn't find an existing answer.  I have a 2014 Toyota Sienna with PTS.  I don't intend to install any 3rd party remote starter.  Will the EVO ALL work for remote start on its own or will I need to install the EVO ONE?

0

Sienna 2015 Push-to-Start tx - rx wires?

No specs on Tx and Rx wire location for 2015 Sienna Push-To-Start

08/12/2019

Toyota akm (850Pts.)

0

2011 Sienna starting issue with evo-one

I am using Toy9 harness with Evo one for 2011 Toyota Sienna key start. As i understand this vehicle cannot be started with 3 time lock so i added Evo start 2. Installation went well but when starting through Evo Start 2 app, can keep cranking but not starting. It is starting normal with key. With regular key start, evo one is showing yellow light. Not sure what i missed as i am flashing first time. SN on back of evo one is 002B04 044517 Appreciate for your help.

0

04 sienna shuts off after 15 seconds with remote start

Installed fortin evo one along with viper remote, the programming went well, but car shuts off after 15 seconds of running with remote start, but stays on if remote is used with the key on the ON position, is it likely a problem with the immobilizer? I noticed the voltate on my battery doesnt move past 12 volts when it runs for the 15 seconds, i guess that's what's telling the virtual tach the car is not on?

0

EVO-ONE does not control parking lights with headlight switch in AUTO position

Toyota Sienna LE 2019, EVO-ONE, THAR-ONE-TOY9, firmware version 79.[54]. EVO-ONE is configured with default/recommended options for my car. Everything is connected using T-harness per Installation Guide #72381. I have the following issue: EVO-ONE does not control the parking lights when the headlight switch is in AUTO position. The issue persists no matter whether it is day or night. So, I cannot read diagnostic codes by counting flashes in that position. Nevertheless, it does control the parking lights when the headlight switch is in DRL-OFF position. How can I fix that issue?

0

Wiring error in THAR-ONE-TOY9 with SIENNA 3rd gen.

A wiring error has been found in the low-current part of T-harness THAR-ONE-TOY9 (THAR-TY30 Rev. 1 LOT: 51096) when installing on Toyota Sienna LE 2019. The remote starter in/out wires for the AUTOLIGHT from EVO-ONE, pins A17 (Green/White) and A18 (Green/Red) are connected to a wrong pin of the Body ECU white 30-pin plug: they are connected to pin #6 instead of pin #28. This results in tripping a signal from the right rear (sliding) door trigger instead of the AUTOLIGHT signal. The problem applies to the installation of this T-harness on all 3rd gen. Siennas. The correct info on the Body ECU white 30 pin plug wiring can be found here: https://www.the12volt.com/installbay/printer_friendly_posts.asp?fid=3&tid=122207 To the contrast, the wiring diagram on the installation guide without this low-current T-harness is correct (Guide #72751), the AUTOLIGHT signal being taken from a different connector (on the steering column).

03/10/2019

<