Recherche rapide
Trouvez la bonne solution pour votre véhicule.

Questions & Answers

Remote start will not activate after vehicle has been parked for several hours.

0 votes
I have a 2012 ford fusion with the EVO FORT1 installed. It has worked with minimal issues for the past year and a half. Over the course of the past 2 months, it has started to malfunction. After the vehicle has been parked for several hours (i.e. overnight), the module will not trigger with 3x lock presses. However, if a door to the vehicle is opened after the vehicle is unlocked, and then closed, and then a 3x lock press is administered, the vehicle starts. After sitting for only a few hours, the module will trigger most of the time. And regardless of how long the vehicle has been sitting, if a door is opened (activating the interior lights), and then closed, and the lock is pressed 3x, the vehicle starts. Any and all thoughts/troubleshooting is greatly appreciated.
posté Nov 13, 2019 dans la catégorie Ford par Nathaniel Lundy (130 points)

1 Réponse

+1 vote
Vehicles battery might be the problem! bad cell or to old!! Easy whay to check! after it's been sitting for awhile or even the next morning!! before you attempt to remote start! put a battery charger on it and give it a couple minutes to charge ! then try remote start! if it does fire up!!! change the vehicles battery!!! or another problem with Fords is that it's gone into sleep mode! Hope this helps!! Cheer! ( Mad Man Audio )
répondu Nov 18, 2019 par Stephen Smyth (170 points)
take a volt meter before you start it and check voltage  voltage should be 12.6 volts.
...