Recherche rapide
Trouvez la bonne solution pour votre véhicule.

Questions & Answers

2014 maxima -evo all during prog. Module car starts when PTS is pressed

0 votes
I am using the Evo All w/ standalone W/O T-Harness & oem remote 3x  for 2014 Nissan Maxima (Push-to-Start). Once all the wires are connected I connect the 4-way link wire into Evo-All and I release the prog. Button once the LED is yellow- now it turns solid yellow-  I connect the remaing connectors and press the prog. Button twice and it flashes yellow and once solid yellow again I press the PTS button for the 1st time, which should go ino Acc mode- but the vehicle starts running until I press the PTS button 1x more and fully shuts off. As soon as I disconnect the module the vehicle acts normal - Accesory - Ignition On.
posté Oct 20, 2022 dans la catégorie Nissan par Jerick Crenshaw (130 points)

1 Réponse

0 votes
Sounds like your brake switch is being powered all time time if the car starts with you just pressing on the pts button without touching the brake pedal.
répondu Oct 20, 2022 par derek ! (284,770 points)
So it got pas tthe programming coincidentally when I was on the phone with Forti. Tech and it started but then 5 secs. Later it will shut off. But you are correct it does seem like with the module connected the brakes are "engaged" because getting out of the car I see the brakes lights on but only with the Evo-All plugged in. Car goes back to normal once disconnected.
I recommend bringing the vehicle/module to a professional shop /installer to go over your connections
...