Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

why is my module not turning on

0 votes

just bought a remote start for my 2007 dodge ram 3500 with the 5.9L diesel. i bought the Evo-all module with evo-chrt5 harness along with the flashlink updater 4 and the RF-ALL 642W remotes. i followed the direction giving but cant seem to get the module to power up. i have the T-harness pluged into the only locating it can go, have both postive yellow wires connected(one from the harness and one form the 20 pin connecter side). then connected the puple wire form the harness to the green and red wire on the 20 pin connecter side. i am getting power to ther yellow wire but not getting anything to the purple and green/red wire. No light have came on on the module at all, and i tryed hooking it up to the flashlink updater and the module still wont light up or connect. flashlink has been updated and is function as it says it should, but module cannot be detected.

 

Any help would be apprecaited thanks.

asked Oct 24, 2020 in Dodge by clayton tellez (130 points)

1 Answer

0 votes
First, that install requires following the connections under Connection F of the install guide. https://fortin.ca/download/28831/evo-all_evochrt5_p20160902-2.pdf

 

If the module cannot even connect to the flash link, what is 12 digit service number of the module?

What does it say as "Connection Mode" on the bottom right corner of the Flash Link manager program?
answered Oct 24, 2020 by Robb (255,780 points)
SN 001A07075096

Connected "bypass"
that unit was already flashed at some point, january 18th, for a 2008 Jeep Grand Cherokee.

If you bought this unit online, contact the place of purchase as it sounds like they possibly sold you a used unit.
I purchased the whole unit from amazon
...