Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

Fortin Evo One reservation mode disabling?

0 votes
Installed an Evo one with the Tharness on my 2015 Honda Civic SI Sedan push to start 6speed manual shifter. Its all properly working with the OEM 3x lock remote start. Next is programming the rf kit but no luck on getting it to get recognized by the module. Next a day i am able to get to work it. Lock unlock trunk but not the remote start. On the keyfob indicating stop when trying to command the remote start. Now the OEM key fob don't remote start either. Also having an 3x flashing on my  light. Ived read the manual of module and is says 3x parking light flashes means Ready mode disabled. How to fix it? Please help...

SN 002B04042049
asked Dec 17, 2019 in Honda by Antonio Mabazza (160 points)
closed Dec 20, 2019 by Robb

1 Answer

0 votes

For remote start to work on a manual transmission vehicle, you need to have set Read Mode beforehand. 
 

Ready Mode needs to be enabled anytime after the car has been driven, or if a door is opened once ready mode had been set. 


This is a safety to ensure the car is always in neutral. 

 

https://cdn02.fortin.ca/en/download/87611/87611.pdf

answered Dec 17, 2019 by Robb (232,460 points)
Ready or reservation mode is working properly. Shifter is in neutral clutch and brake down pull the ebrake let go the clucth and break then get out on the car (Push to start) then the car shut off automatically. The command of Remote start on the OEM keyfob 3x lock IS WORKING PROPERLY recently. I do have a video. But now its not. Nothing happening. Thats what i am addressing. Is my module is broken? Its only a week since i have it. Can it be replace it with a new one under warranty? I need the car warm as we get in for the reason of my 11 months son.
...