Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

toyota sequoia 2015 evo all does not start and does not lock the doors

0 votes

Toyota Sequoia 2015, EVO All, I made the corresponding installation following the instructions, I did the programming of the module at the end and everything went well until i tryed to start the car and does not turn on, I checked  the ground connection of the remote start and it's all right, and follow the instructions of connection for the Evo all for the Toyoya Sequoia 2015 and the instructions say that with the connection of data link, do not need to give ground to the Evo all (dark blue cable , ground when the remote start is running) the only function that is doing is the unlock of doors, when I give this order the blue LED get on, but when I give the ignition order only the yellow led get on and when I give the option to lock doors No LEDs are turned on. You think it's better to make connections directly from the EVO all status output wires to the remote starter input wires.

(the module have been flashed FIRMWARE VERSION 79.[43] )


 

asked Mar 26 in Toyota by Nodier Vallejo (610 points)

1 Answer

+1 vote
Your evo-all is currently set for 3x lock. The evo-all does not support 3x lock start on this vehicle (2015 sequioa H-Key), The evo-one does.

 

You should be using the evo-all with a remote starter. If you are, please turn off option D1 & D2. Also turn off supported rf kits (option H) and select the appropriate data link protocoll if in data with the starter. Then re program and re test.
answered Mar 27 by Derek (143,450 points)
Thanks a lot for helping me, i did the changes and i checked the data link protocol and it was wrong, i changed for the correct one and its working perfectly.
...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.