Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

Trouble with Programing 2016 Nissan rogue Evo All t harness PTS

0 votes
I'm having trouble with my Evo All with T harness in my 2016 Rogue, I cant tell if i have the correct install guide for stand alone. I'm using #77691 and it does not show use of a fob in the installation but i can't get it to program correctly. In programming directions, I connect the first connector while holding the program button and relese on a solid blue light, then I plug the others in and turn the ignition on. The guide says to push the ignition  button twice but my car only has on/ff there is no accesory postion, pushing the button twice tuns the igntion on the back off again. The light never flashes like it says it will in the guide. I have double checked all wire connections.

Also, when I went to look for a troibleshooting guide i put my service number into the search engine and when I press search it redirects me to my account page. Does this mean I need a subscription to view this?

Thanks, Theo Maston.
asked Dec 7, 2018 in Nissan by theodore maston (130 points)

2 Answers

0 votes
Press only 1 time on push button, this is an error in the guide.
answered Dec 10, 2018 by Mathieu Bertrand Collin (50,060 points)
0 votes
Did pressing only once solve your problem?

Did the unit come out of the box "plug and play" or did you have to use the flash programmer on it as well?
answered Dec 26, 2018 by Tom Tinney (180 points)
...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.