Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

evo-one with thar one maz3 broken

0 votes
ok i have connected the thar one-maz3 but once i connect the 6 pin power cable in and hold down till a solid blue shows. i plug everything in and press the on twice. once i do the car system mulfunction causing the evo to blink for eternity. more then 10 has pass and i try another way which only plug the canbus harness and i was able to program it and plug it in my computer and use the flashlink to update it. i also notice in the option menu that there is no alarm setting or remote start features. well i plug everything in and nothing works. there is an issue with the big connector. also when entering my service number i notice the one on the box is difference when it is in flashlink. 002B02233438 this one is in flashlink and the one i enter is on the back of the box
asked Dec 23, 2017 in Mazda by dung vo (190 points)

1 Answer

0 votes
The only difference between the service number is the bypass side or the remote starter side.

When programming the module the LED will alternate for some time. All connectors must be connected when programming.

At this time your module seems to be corrupted. I would suggest a master reset procedure :

Hold programming button, connect 6 pin main harness, release when red led is on. Press and hold programming button again until all three led cycle. DIsconnect 6 pin main harness and redo the programming.
answered Dec 23, 2017 by Mathieu Bertrand Collin (51,270 points)
...