Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

Cadenza remote start

+1 vote

Hi , I installed evo one in kia cadenza 2015 puch to start.  I think I wired it correctly as shown in 17011 guide .

I programmed the unit with success following the instructions. I received correct feedback from the unit. I also tested some other things like turning on the ignition and have a yellow light. I also receive a blue light whenener I push the lock button on the fob

I cut the yellow loop wire for automatic mode.

I also added  FTX44 2W and it locks ,unlocks and trunk release. 

..............

But there is NOOOOO remote start  sad

When I click 3x OEM lock....... Nothing happens..... Only lock the car as normal.

When I click FTX44 start button..... It unlock then lock the car.

 

My service number is  002B03046280

Pleeeeeeeease help

Note : your latest guide 17011 is for 2014 cadenza but mine is 2015 .

asked Mar 25, 2016 in Kia by Mahmoud Nada (310 points)
edited Mar 25, 2016 by Mahmoud Nada

1 Answer

+1 vote
 
Best answer
Took a look at the service number everything seems correct.

Does the vehicle crank? If not then you have an issue with your start and ignition connections. This vehicle should at least crank seeing as we power the starter and ignition wires.

I would start by taking a look at those connections and test them.

Also have cut the yellow loop on the module? Are you getting any parking light flashes telling you why it isnt starting?
answered Mar 25, 2016 by derek ! (277,310 points)
selected Sep 20, 2016 by derek !
iam not sure how much the red led is flashing , what is mean the no. off flashing the red led

so , in this video what is the problem .

thanks again

looking replay

In the video look at how many times the Parking lights flash, and also how many ttimes the RED LED flashes on the back of the EVO-ONE. It flashes 5 times.

 

5 flashes is a diagnostic that indicates the module detects the Hood Open (even though you can clearly see in the video that the hood is closed).

 

This is a picture of the diagnostics for the EVO-ONE. Please do not confuse them with the diagnostics I just sent you by email for the Crimestopper.

13458026023298706854" style="width: 487px; height: 327px;">

Turn ignition on, open hood, close hood, turn ignition off.

After try again, I've seen this on kia vehicle especially if the hood was opened when you programmed the module.
thank you my friend

exactly , as your note iam solve the problem by reset the evo  and reprogramming when hood is close .

i have inquiri about the evo - all  can we get to the - volt  from 20 pin connector when lock by the factory remot , becuase the when lock and unlock bt the OEM remote control the blue led is flashing

i suggest if we get the line of lock and unlock to conect the center lock directly

best regard

i have inquiri about the evo - all  can we get to the - volt  from 20 pin connector when lock by the factory remot , becuase the when lock and unlock bt the OEM remote control the blue led is flashing

 

You mean that when you press the OEM remote lock and unlock, the blue LED flashes and you would like to use two of the wires from teh 20-pin connector to output the signal?

 

This is something we can definitly  improve on in the future.

...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.