Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

Everything is plugged in but LED will not flash rapidly in step 5

0 votes
Toyota 2016 Prius TOYT6 T harness
I am using the guide : Regular Installation without Take Over with T-harness

Hello, I spliced into the 3 wires that were needed. 2 at the OBD2 connector (ground(4) and +12V(16) and 1 wire at the hybrid ECU connector (+) starter(A16).

I took out the 30 pin main body ECU and plugged in the 30 pin connector labelled B from the T harness into it. I then plugged in the 30 pin main body ECU into the T harness female 30 pin side. Am I missing anything?

I plug in the power wire into the Fortin module while holding the button and I waited until it turned solid blue. I then connected the rest of the connectors into the Fortin module. I pressed the power button on the vehicle twice without pressing on the brake. The blue LED stays solid and does not flash. When I turn on the car fully, the LED blue light still stays on. If I turn off the car, the blue LED light is still on
asked Jul 12 in Toyota by Mohaned Hurani (200 points)

1 Answer

+1 vote
 
Best answer
After you turn the vehicle on, press and release the programming button on the evo 1x. it should then go out and flash.
answered Jul 12 by derek (270,220 points)
selected Jul 13 by derek
Dude you are a life saver. I thought I wasn't connecting the wires properly. Thank you so much. Worked right away! They need to include what you said in the guide. Thank you so much!
...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.