Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

2010 Volkswagen tiguan evo all stand alone

0 votes
I have a issue with a vw Tiguan 2010, It came with a evo all with 3 x lock works fine but when I installed a evo start to it the evo all starts to glitch when i press unlock/lock on the app, it doesn't work the blue light on the evo all flashes very dim. I also tried a regular rf kit that works but every time I press lock/unlock the igntion comes on and off on the dash I'm not sure if that's normal? I checked the wires everything looks right so I'm not sure what it could be.

I also tried a new evo all but for some reason I can't get it to work it programs fine but every time I try to start the car it starts and turns off right away twice.
asked Mar 19, 2022 in Volkswagen by Shawn sri (430 points)

1 Answer

0 votes
It is normal for the dash to light up on door locks as this is how the alarm gets dis armed.

 

If an rf kit worked but an evo start2 antenna did not then the antenna was not properly paired to the evo. Both the evo start and rf kit use the same protocol, the only variable is mode selection and pairing.

 

https://fortin.ca/download/69731/evo-start-2-install-guide-69731.pdf
answered Mar 21, 2022 by derek ! (285,690 points)
It pairs fine I followed the  instructions it lights up green, but Any idea why when I press the locks on the app the blue light on the evo flashes very dim? It doesn't do anything and on the evo start antenna it goes from green to orange.

thanks
If the antenna goes green then orange this indicates the antenna and evo are not able to communicate with each other properly.

Normally caused by not being paired properly or possibly by the cable istelf.

 

I would reset the antenna, re select fortin protocol (2x blue flash) then re pair the antenna to the evo.

https://fortin.ca/download/69731/evo-start-2-install-guide-69731.pdf
...