Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

evo-all will not program step 4 with all connectors in module

0 votes
when i do the programming steps, i can get to step 4. when doing step 4, the yellow light never flashes when I hit the program button 4 times. it will only flash while hitting the button when the only connector in the module is the black 4 pin connector. I have the latest update and firmware. is there anything that i am missing?
asked Jan 16, 2021 in Ram by John Edwards (130 points)

1 Answer

0 votes
What is the year, make and model of the vehicle?

What is the S/N to the module?
answered Jan 18, 2021 by derek ! (285,690 points)
2017 ram 2500 diesel

s/n 001A07207535
Are you able to select the mode (pres the button 4x) it if you leave the 20 pin connector unplugged?

 

If yes this would indicate an issue with the yellow wire on the 20 pin connector always seeing voltage or you have the ignition in the on position when it should be off.
The key is not not in the ignition at all. I checked that wire and it only has ignition power with key on. Should I move the wire to the 10 pin connector. It's in the 4 pin connector now on the pink/green wire.

Are you able to select the mode (pres the button 4x) it if you leave the 20 pin connector unplugged?

Yes. When all connectors are in the module it doesn't work. If there are no connectors besides that black connector, it won't work at all.
Sorry, when only the black connector is in module it will work. When I put the other connectors in, the yellow light stays solid
...