Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

Red light Won't flash when the key is inserte during programming

0 votes
I installing an EVO-ONE standalone setting, i had update the firmware and select the options recommended, but when im trying to program the module it won't program.
 
So i hold the button, then i connect the 20 pin connector then the 5 pin and last the 6 pin connector, then the module start flashing slow blue,yellow,red,blue & red after it gets red and i release the button and the light stays on but when i insert the key, it won't flash the 10x.
 
Its a toyota camry 2009 standard key.
asked Aug 27, 2020 in Toyota by Jose Ramirez (210 points)

1 Answer

0 votes
You should be plugging in power and ground first before the other connectors.

 

Make sure you are using a black key and not a grey key for programming.

 

What is the S/N to the module?
answered Aug 27, 2020 by derek ! (279,120 points)
Already fix the problem, but now everything works but it won't lock the doors or unlock them, that happens while the module is connected but when I disconnected the module the lock and unlock buttons work. Already try different thing on the computer trying to program but nothing works.
yes I heard the key sense output had been blown up.
Yea i don't know how did it happened, but i got help from costumer service and i just needed to disconnect the white/black wire and everything work again .
...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.