Quick Vehicle Finder
Find the right solution for your vehicle

Questions & Answers

2014 CAMRY G-KEY, WITH EVO-ONE+TOYTHARONE-2+RF-642W: REMOTE STARTER STOPPED WORKING OVER-NIGHT.

0 votes
Hi everyone,

My vehicle: Camry 2014 with G stamped keys.

Services #: 002B07318660 EVO ONE

Last week, I installed EVO-ONE with Toy-thar-one-2 harness following guide:  #76661. I also have the RF642W added on because I knew my car needed RF-kit to remote start (OEM 3X LOCK not supported).

I installed them through, got them working. RF remotes started my car just fine the first night (about 15 F degree outside atm). Unfortunately, they both stopped working the next morning due to no reason or change (45 F degrees atm). The car would just crank when I remote start and then stop. During the cranking, as soon as I put my G-key in, it starts just fine. Normal key-turning starting worked.

I then re-flashed my Evo-ONE and re-programed it into my car. They worked at first and then stopped working the next morning all over again. This time, outside temperature did not change much. So I guess it must not have anything to do with the cold-start feature. I think maybe my Evo un-learns programs itself? May it be the cause here?

About my installation: As I follow the instruction, I have my installation done with successful programming. At Flash-link step, I updated both By-pass and remote starter to the most current recommended versions: 79.51 and 1.24. I left all options as recommended by the wizard too. One thing I noticed, the guide wanted Function 2 in Remote Start to be in Mode 4 which it says "+ Start 2 E1, + Ignition 2 E2". However in Flash-link, Mode 4 shows as "White (E1) START, ORANGE (E2) Ignition 2". I dont know if the difference would cause me the problem.

Thank you a lot!
asked Mar 10 in Toyota by khai ly (160 points)
edited Mar 10 by khai ly

1 Answer

0 votes

"Unfortunately, they both stopped working the next morning due to no reason or change (45 F degrees atm). The car would just crank when I remote start and then stop"

 

-Turn off D2 and connect the dis arm wire like shown in the installation guide. This should solve your problem. 

answered Mar 11 by Derek (143,450 points)
...

Wirecolor.com

the ultimate online tool

Visit wirecolor.com for wiring information and photographs providing detailed installation processes.

Email Sign Up

Get products & corporate
updates with our newsletter.